Wintersport in Winterberg en Willingen

Menu:

Welcome in Winterberg

What's in a name?

Winterberg: sneeuwpret voor iedereen

De populaire wintersportplaats Winterberg is dé plek om dichtbij Nederland heerlijk te kunnen genieten van alle wintersporten. Gezellig, gemoedelijk en gastvrij. En ideaal voor beginners!

Honderd dagen sneeuw

Op zo'n drie-en-een-half uur rijden van Nederland ben je van harte welkom in de wintersportplaats Winterberg in het Duitse Sauerland. Maar liefst zeventig dagen per jaar kun je er genieten van een pak natuursneeuw. En door de inzet van maar liefst 170 sneeuwkanonnen kun je er meer dan honderd dagen per jaar skiën. Van half december tot half maart kan je er altijd wel ergens terecht.

Beginners en gevorderden

Winterberg is een ideale bestemming voor beginnende skiërs. De afdalingen zijn niet zo stijl en als je wilt kun je er zelfs in het Nederlands skilessen volgen. Maar ook de gevorderde skiër kan zich uitleven op de pittige rode pistes en de zwarte afdaling. Keuze genoeg!

26 liften, 37 afdalingen

Met 26 skiliften en 37 afdalingen is Winterberg kun je in Winterberg kiezen uit heel veel skimogelijkheden. Met de Skiliftkarussell kun je je bovendien gemakkelijk verplaatsen door het grootste en meest samenhangende skigebied van Sauerland...

apres ski in Winterberg

Apres-ski

Na het skiën biedt Winterberg en omgeving ook alles voor een gezellige après-ski. Möppi is de meest bekende en supergezellige après-skihut van Winterberg. Ook skihütte Der Brabander is populair en 's avonds barst het feest los in de discotheek/après-skihut Alpenrausch. Voor een gezellige kroeg is er keuze genoeg en als je niet zo van de après-ski bent maar gewoon lekker uit eten wilt gaan, heeft Winterberg een groot aanbod aan restaurants.

Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: