Wintersport in Winterberg en Willingen

Menu:

SkieŽn in Sauerland:

Wonderschoon Willingen!

Willingen

Het plaatsje Willingen ligt in het Duitse Sauerland, een paar uurtjes rijden vanaf Nederland. Het plaatsje wordt wel 'de Alpen in het klein' genoemd. Het is bekend vanwege de uitstekende wintersportfaciliteiten. Door de geringe hoogte is het ideaal voor beginners en voor ervaren wintersporters zijn er lange afdalingen. In Willingen worden jaarlijks ook de wereldkampioenschappen Skispringen gehouden. Het plaatsje Willingen heeft veel betaalbare hotels, pensions en vakantiehuizen. Er is veel te zien en te doen in de directe omgeving, waardoor Willingen niet alleen in de winter, maar ook 's zomers een geliefde vakantiebestemming is.

De Alpen in het klein

In het kleine dorp Willingen vind je prachtige panorama's, brede pistes, een dalafdaling van 2 kilometer en een unieke en ultramoderne gondelbaan van 1,4 kilometerÖ de Alpen in het klein dus, maar dan veel goedkoper en vlakbij Nederland. Een ideale en betaalbare plek voor beginnende en gevorderde wintersporters.

Kijk voor meer informatie over Willingen ook eens op de Willingen startpagina

Knusse cafť's, mooie winkels

Willingen is niet groot, maar heeft genoeg te bieden om je er helemaal thuis te voelen. Er zijn knusse cafť's, goede restaurants, mooie winkels en meer. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij twee supermarkten.

Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: