Wintersport in Winterberg en Willingen

Menu:

Leuk om te doen:

Uitjes in en om Winterberg...

In Winterberg en omgeving is van alles te doen. Op deze pagina geven we je de leukste tips voor zomer en winter!

Shoppen!

Het plaatsje Winterberg heeft verschillende winkels waar je terecht kunt voor je winterkleding, je ski-outfit en ook voor je zomerkleding. Een breed aanbod voor iedere portemonnee.

Panoramabrug

Op de Erlebnisberg Kappe vind je de panoramabrug, waar je over de pistes kunt lopen en kunt genieten van het uitzicht. Er zijn niet alleen activiteiten in de winter, maar ook in de zomer, wanneer je er kunt wandelen en klauteren in het Kletterwald Winterberg. Geniet van het uitzicht op de St. Georg skischans, de Ruhrquelle, de Rothaarsteig en meer. Ook vind je hier het mooie panoramarestaurant.

Bikepark Winterberg

Een paradijs voor avontuurlijke fietsers is het Bikepark Winterberg. Negen kilometer fietsparcours op verschillende niveaus. Vanaf de parkeerplaats tegenover het Bikepark kun je ook kiezen voor een groot aantal mountainbike routes rondom Winterberg. Routeborden wijzen je vanaf hier de weg door een compleet fietsroutenetwerk.

Ski Express

Vanuit het centrum van Winterberg brengt dit toeristische treintje je in de wintermaanden naar diverse ski-pistes. In de zomermaanden voert hetzelfde treintje je omhoog naar de Kahle Asten.

Zomerrodelbaan

Ook in de zomer is in en om Winterberg veel te beleven. De zomerrodelbaan bijvoorbeeld, waar je ook kunt rodelen wanneer er geen sneeuw ligt. Voor jong en oud.

Weldadige zoutgrot

Op tien minuutjes rijden van Winterberg vind je de unieke zoutgrot van Elkeringhausen. Beleef de weldadige werking van zoutstenen uit de Himalaya, het zoutgranulaat uit de Dode Zee en de kleine saline. Een weldaad voor lichaam en geest. Bezoekers kunnen in hun gewone kleding in de zoutgrot plaatsnemen.

Proost in Warstein

Het Duitse biermerk Warsteiner is bekend en de gelijknamige brouwerij in het plaatsje Warstein is beslist een bezoek waard. Vanuit Winterberg is het een klein uurtje rijden. Er is een bezoekerscentrum en je kunt er ook proeven.

Bekijk ook de attracties in en om het nabijgelegen Willingen!