Wintersport in Winterberg en Willingen

Menu:

26 skiliften, 37 afdalingen:

Skiliftcarrousel Winterberg...

Skiliftcarrousel Winterberg biedt een indrukwekkend aantal mogelijkheden, zowel voor beginners als voor gevorderde wintersporters. En wintersport is hier nog betaalbaar. Je kunt er skiŽn en langlaufen en voor de snowboarders is er een speciaal funpark. Ook zijn er twee pistes om te rodelen. Wintersport voor iedereen dus, ideaal voor een kortere of langere vakantie!

Paradepaardje

Paradepaardje van Winterberg is de Skiliftcarrousel met 7 bergen, 26 skiliften, 37 afdalingen, 2 rodelliften een bobsleebaan, 2 funparks, 2 biathlonstations en maar liefst 200 km loipes voor langlaufers. Er zijn drie moeilijkheidsgraden: 10 km licht (blauw), 9 km middelzwaar (rood) en 1,5 km zwaar (zwart). Er is een oefenpiste voor beginners, maar je vindt er ook de steilste afdaling ten noorden van de Alpen. Met deze carrousel vind je vanzelf je weg in maar liefst 10 skigebieden: Winterberg, Kappe, Ruhrquelle, Sahnehang, Silbach, Altastenberg, Neuastenberg, Niedersfeld, Langewiese en ZŁschen.

Beginners en gevorderden

Skiliftcarrousel Winterberg is een ideale bestemming voor beginnende skiŽrs. De afdalingen zijn niet zo stijl en als je wilt kun je er zelfs in het Nederlands skilessen volgen. Maar ook de gevorderde skiŽr kan zich uitleven op de pittige rode pistes en de zwarte afdaling.

Pistenkaart Winterberg

In de schijnwerpers

Zodra er voldoende sneeuw ligt, kun je bovendien ook een aantal avonden per week skiŽn bij kunstlicht. Veertien verlichte pistes met een totale lengte van 8 km die ook machinaal kunnen worden besneeuwd!

Meer in de omgeving...

In de omgeving van Winterberg kun je behalve in de Skiliftcarrousel ook op andere plekken utistekend skiŤn. Zo vind je ten zuiden van de Kahler Asten het Postwiesen skigebied Neuastenberg met 16 veelzijdige afdalingen. Aan de voet van de Kahler Asten vind je het hooggelegen wintersportdorp Altastenberg met 17 pistes die met elkaar een aantrekkelijk skigebied vormen. En hoog boven het dorp Zýschen vind je Snow World Zýschen, met ťťn van de langste afdalingen van Sauerland.

Tip: bekijk ook de webcams in Winterberg!

Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: