Wintersport in Winterberg en Willingen

Menu:

Winterpark Willingen:

Kleinschalig skigebied

Willingen is niet zo bekend als Winterberg, maar dat heeft beslist voordelen. Ideaal voor beginners en voor kinderen en een mooie gondel geven je bovendien het echte wintersportgevoel waar anderen voor naar de Alpen gaan. En je hebt hier alle ruimte!

Beginners en gevorderden

Het middelgebergte rond Willingen is het tweede skigebied van Sauerland. Je vindt er 17 kilometer skipistes. De unieke gondelbaan van 1,4 kilometer maakt je wintersportgevoel compleet. Voor beginners biedt dit winterpark Willingen voldoende uitdaging. En het is er rustiger dan in Winterberg. Het is ook ideaal voor kinderen, die het skiŽn kunnen leren op een speciale kinderskischool met een lopende band.

Wintersport Arena

Willingen is onderdeel van de Wintersport Arena Sauerland. Dit is een samenwerking va skigebieden die zo met elkaar het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen vormen. Net als in Winterberg beschikt een groot deel van de pistes in dit gebied over sneeuwkanonnen. Altijd sneeuw dus!

Langlaufen

Met meer dan 80 kilometer aan loipes is Willingen een perfecte uitvalsbasis om te langlaufen. Een kwart hiervan ligt boven de 750 meter, zodat dit ťťn van de meest sneeuwzekere gebieden van Sauerland is.

Kings's School A-Level GeographyTrip, Usseln, 1988

Geheime tip: Usseln

Het dorp Usseln, vijf kilometer ten oosten van Willingen beschikt over de Emmetlift. Deze plek is ideaal voor gezinnen met kinderen die het skiŽn nog moeten leren. Je kunt er skis huren en lessen volgen en bovendien is het hier rustig en erg mooi. Niet verder vertellen dus!

Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: