Sauerland in alle seizoenen mooi

Menu:

Sauerland in alle seizoenen:

Wandelen, fietsen en veel meer

Sauerland

Ook in de lente, zomer en herfst is Sauerland een prachtige bestemming met mooie bossen, diepe dalen en lieflijke dorpjes. Je kunt er volop genieten van de prachtige natuur, te voet, op de fiets of op een mountainbike.

Paradijs voor mountainbikers

De Bike Arena Sauerland bestaat uit maar liefst 37 blauwe, rode en zwarte routes met een gezamenlijke lengte van meer dan 1400 kilometer. Onderdeel is bikepark Winterberg, met prachtige downhill trajecten en als je wilt kun je hier met fiets en al met de skilift weer omhoog. Leuk om te doen en ook leuk om naar te kijken.

Wandelroutes voor iedereen

Ook als er geen sneeuw ligt, kun je prachtig wandelen in de omgeving van Winterberg en Willingen. Er zijn routes van licht tot zwaar, van kort tot lang. Er zijn zelfs speciaal uitgezette Nordic Walking routes. Met bijna 500 km aan gemarkeerde wandelroutes kun je alle kanten uit.
Aanraders zijn de pelgrimsweg Heidenstrasse, de Winterbergse hoogtewandeling die begint en eindigt bij de Kahler Asten en voor de echte lange afstand wandelaars is er de beroemde Rothaarsteig met een totale afstand van ruim 150 km en een hoogteverschil van bijna 4000 meter. Bij de VVV in Winterberg kun je terecht voor uitgebreide informatie en kaarten.
Rond Willingen kun je kiezen voor de Uplandsteig, een rondwandeling van 65 kilometer, die begint en eindigt in Willingen.

Mooie autotocht

Verblijf je in de omgeving van Winterberg, kun je ook in de auto of op de motor genieten van een prachtige tocht door "Naturpark Rothaargebirge". Deze tocht met een lengte van 102 kilometer begint en eindigt in Winterberg.

Autoroute Naturpark Rothaargebirge in het kort: Winterberg - Küstelberg - Deifeld - Referinghausen - Oberschledorn - Medebach - Küstelberg - Elkeringhausen - Winterberg - Neuastenberg - Langewiese - Hoheleye - Oberkirchen - Almert - Schmallenberg - Wormbach - Ebbinghof - Bad Fredeburg - Gellinghausen - Bödefeld - Altenfeld - Siedlinghausen - Altastenberg - Winterberg.

Farben des Sauerlandes, Burg Altena im Herbst 2005 (Analogaufnahme Nikon F5)

Kletterwald: klimbos voor jong en oud

Klimmen en kruipen, balanceren en weer omlaag met de kabelbanen: op de Erlebnisberg Kappe vind je het Kletterwald, een klimparcours met ruimt 50 stations die hoge bomen met elkaar verbinden. Er zijn verschillende niveaus, van 1 tot 12 meter hoogte. Je bent altijd gezekerd met veiligheidskabels en je krijgt een duidelijke uitleg voor je begint. Met een beginners- en funparcours vanaf 8 jaar, een adventure parcours vanaf 12 jaar en een sportparcours, ook vanaf 12 jaar.

Meer leuks

In Winterberg en omgeving kun je je in alle seizoenen uitstekend vermaken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de Panoramabrug, een wandelbrug van meer dan 400 meter en een prachtig uitzicht over Winterberg en omstreken. Ook vind je in Winterberg de 700 meter lange rodelbaan, die ook in de zomer geopend is. Last-but-not-least kun je genieten van de vele terrasjes, de gezellige winkels en de vriendelijke mensen!